preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Važni brojevi

112 Hitne službe 

192 Policija Slikovni rezultat za policija rh

193 Vatrogasci Slikovni rezultat za vatrogasci znak

194 Hitna pomoć Slikovni rezultat za hitna pomoć znak

Zaštita djece
Učenje
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 11. 2013.

Ukupno: 169872
Ovaj mjesec: 2405
Ovaj tjedan: 43
Danas: 1
Vijesti

PREPORUKE O ORGANIZACIJI RADNOGA DANA UČENIKA TIJEKOM ODRŽAVANJA NASTAVE NA DALJINU

Izvođenje nastave na daljinu predstavlja izazov za učitelja i učenika, ali i za cjelokupnu obitelj jer se proces učenja i poučavanja odvija kod kuće pa je potrebno osigurati određene preduvjete za učenje, ali i procijeniti koliko zapravo treba učiti. Stoga je ova preporuka napisana na jednostavan način s konkretnim primjerima koji mogu biti od pomoći učenicima, učiteljima i roditeljima/starateljima.

Više informacija možete dobiti odabirom ove poveznice.

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 28. 3. 2020. 15:22

ORGANIZACIJA NASTAVE NA DALJINU

OSNOVNE INFORMACIJE

Temeljem odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja, s ciljem sprječavanja širenja virusa Covid-19, od ponedjeljka 16.3. nastava će se odvijati na daljinu.

NASTAVA NA DALJINU PUTEM VIRTUALNIH UČIONICA OD 18.3.2020.

Za učenike razredne nastave (1. - 4. razreda) nastava se odvija putem televizijskog programa na HRT 3 Whatsapp grupa koje su stvorili učitelji. Molimo učenike i roditelje da prate upute razrednika objavljene u Whatsapp grupama.

Za učenike predmetne nastave (5. - 8. razreda) nastava putem Sportske televizije nije obavezna već opcijalna. Učenici su obavezni pratiti nastavu putem virtualnih razreda koje su stvorili učitelji u aplikaciji Teams. Nastava na daljinu ne odvija se po redovnom rasporedu od 08:00 do 13:00, već se učenici svaki dan trebaju prijaviti najkasnije do 12:00.  Učenici imaju obavezu redovito sudjelovati u virtualnim razredima, pratiti objave razrednika i učitelja, rješavati postavljene zadatke i poštovati rokove, ali sami planiraju aktivnost i vrijeme.

Upozoravamo učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Što znači da učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice.

AKTIVNOSTI UČITELJA I UČENIKA

Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama, ali ne treba inzistirati da to rade u realnom vremenu (sinkrono), nego tijekom dana jer možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze.

Učitelji i nastavnici trebaju pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Nužno je da učenici, koliko je god to moguće, dobiju povratnu informaciju o svojem radu i napretku. Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja (vrednovanja ishoda učenja).

Za dodatne obrazovne sadržaje učenici mogu koristiti video lekcije i YouTube kanal Škole za život.

APLIKACIJA TEAMS

Učenici pristupaju web aplikaciji Teams odabirom poveznice portal.office.com i unosom svojeg AAI elektroničkog identiteta. Nakon prijave, sa popisa aplikacija odabiru aplikaciju Teams. Upute za upotrebu aplikacije nalaze se na ovoj poveznici Teams - Upute za učenike.

Preporuka je da učenici umjesto web aplikacije Teamsa koriste desktop verziju. Učenici koji su zadužili školski tablet već imaju instaliranu desktop verziju Teamsa. Svi učenici mogu preuzeti desktop verziju Teamsa na osobno računalo ili mobilni telefon odabirom poveznica ispod.

Teams za osobno računalo

Teams za Android mobitele

Teams za iOS mobitele

DODATNE INFORMACIJE

Za sve dodatne informacije molimo Vas da pratite mrežne stranice Ministarstva znanosti i obrazovanja i Škole za život.

Upute - Ministarstvo znanosti i obrazovanja - NOVO!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 17. 3. 2020. 21:55

OBAVIJEST ZA RODITELJE PREDŠKOLACA - OBUSTAVA SVIH AKTIVNOSTI VEZANIH UZ UPIS DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Poštovani roditelji predškolaca,

s obzirom na epidemiološku situaciju vezano za Covid-19 virus, a s ciljem zaštite zdravlja djece obustavljaju se pregledi djece pred upis u prvi razred osnovne škole na sljedećih 15 dana, a provedba laboratorijskih pretraga do daljnjega.

Također s ciljem zaštite zdravlja djece, obustavljaju se i sve ostale aktivnosti vezane uz upis djece u 1. razred osnovne škole.

O novim terminima i svemu ostalome vezanom za upis djece u 1. razred bit ćete naknadno i pravovremeno obaviješteni putem web stranice naše škole.

Također zbog novonastale situacije i preraspodjele zdravstvenih djelatnika na potrebnija radna mjesta, obavještavamo Vas da školska ambulanta u Biogradu neće raditi do daljnjega. Informacije možete pratiti i na stranicama ZZJZ Zadar (www.zjz-zadar.hr).

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 19. 3. 2020. 19:01

OBAVIJEST UČITELJICAMA I UČITELJIMA-IZJAVA O UVJETIMA ZA RAD OD KUĆE

Poštovane učiteljice i učitelji, s obzirom na novonastalu situaciju obvezni smo imati Izjavu o uvjetima za rad od kuće. Molim Vas da je popunite Vašim podacima (sve što je označeno žutom bojom) i dostavite na školski mail: ured@os-sukosan.skole.hr, sa svoje službene mail adrese (može i sa privatne mail adrese). Izjavu nije potrebno potpisivati.

Također Vas molimo da popunite Izvješće o prijevozu na posao te ga dostavite na školski mail.

Ravnatelj, Branimir Peričić

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 23. 3. 2020. 19:57

Odluka o imenovanju osobe ovlaštene za postupanje u slučajevima povrede prava učenika Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 7. 2. 2020. 11:20

Financijsko izvješće Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 31. 1. 2020. 20:11

Godišnje izvješće Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 30. 1. 2020. 13:44

Pravilnik o postupku unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 14. 1. 2020. 13:46

Plan klasifikacijskih oznaka Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 14. 1. 2020. 13:41

Nadoknada dana provedenih u štrajku - Kalendar školske godine i odluka i suglasnost za produljenje nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici, odabirom poveznice "opširnije" možete vidjeti novi kalendar školske godine te odluku i suglasnost Zadarske županije za produljenje nastavne godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 10. 1. 2020. 14:06

Kako zaštiti djecu na Internetu?

Djeca, kao najranjiviji korisnici Interneta, mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih, odnosno roditelja.

Program Zaštita sigurnosti djece na Internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom.

Više informacija o programu, dostupnim materijalima i aktivnostima potražite na sljedećoj poveznici: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=337

U cilju edukacije roditelja i djece, HAKOM je pripremio i video o zaštiti djece na Internetu koji je dostupan na poveznici Kako_zastiti_djecu_na_Internetu, a čija je glavna namjena upućivanje djece o prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na Internetu te stvaranju odnosa povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se zbog korištenja Interneta osjećaju nelagodno, ustrašeno ili ugroženo.

Do sada su na mrežnim stranicama HAKOM-a objavljene i tri brošure koje donose praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na Internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinima ponašanja i uporabe društvenih mreža. Brošura "Kako se zaštiti u svijetu Interneta i mobilnih telefona" dostupna je na slijedećoj poveznici: HAKOM_BROSURA_2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 6. 12. 2019. 16:59

Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

U ponedjeljak, 18.11.2019. učenici naše škole su obilježili Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Učenici viših razreda su upalili lampione u školskom dvorištu i pomolili se za sve poginule u Domovinskom ratu. Učenici nižih razreda su marljivo izrađivali zastavice koje su postavili na Trgu Ruševac i pokraj spomenika poginulim braniteljima gdje su upalili lampione.

Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 19. 11. 2019. 21:20

GPIP i Kurikulum Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

klikom na poveznicu "opširnije" možete pogledati Godišnji plan i program te Kurikulum OŠ Sukošan za 2019./2020. godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 15. 11. 2019. 13:15

HAK - Vidi i klikni Vijest ima dokument u privitku

              Hrvatski autoklub organizirao je program pod nazivom "VIDI I KLIKNI" u obliku male prometne škole, u kojoj su sudjelovali učenici 1. a, 1. b, i 1. c razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 6. 11. 2019. 08:50

Svjetski dan kravate

18. listopada 2019. g. u našoj školi je obilježen Svjetski dan kravate. Učenici su sa svojim učiteljicama i učiteljem cijeli tjedan marljivo izrađivali kravate i učili vezivati kravatu. U petak je održano natjecanje u vezivanju kravate koje je predvodila naša knjižničarka. Djeca su pokazala zavidnu razinu znanja i spretnosti u vezivanju kravate. Prvo mjesto podijelili su učenici 2.a i 4. b razreda. 

Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 25. 10. 2019. 13:05

Zasadi stablo, ne budi panj

Povodom akcije kolektivne sadnje drveća Zasadi drvo ne budi panj učenici 4. b (Mali čuvari prirode), 5. a i 5. b u školskom vrtu naše škole zasadili su sadnicu murve i šipka. U pripremi terena pomogli su im djelatnici Komunalnog društva, a u nabavci sadnica TZ Sukošan. Uz puno složnih ruku školski vrt bio je vrlo brzo zasađen i mnoštvom maćuhica, a murva je dobila zadatak načiniti učenicima što deblji hlad. Učenici su tako iz prve ruke spoznali da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos klimatskim promjenama.

Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 25. 10. 2019. 08:21

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U petak, 11.10. 2019. učenici razredne nastave su zajedno sa svojim učiteljicama obilježili Dane kruha.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Grdović  datum: 14. 10. 2019. 14:27

Radionica "Pokretni most" za učitelje tehničke kulture Zadarske županije

U subotu 28. rujna 2019. naša škola bila je domaćin radionice "Pokretni most" održane za učitelje tehničke kulture Zadarske županije. Radionicu su organizirali Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i Društvo pedagoga tehničke kulture Zadarske županije.

Više informacija odabirom poveznice "opširnije"

  :: opširnije :: 


objavio: Miro Pavić  datum: 30. 9. 2019. 15:14
» Arhiva naših vijesti    
 


Korisni linkovi

Oglasna ploča

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Školsko zvono

JUTARNJA SMJENA

1. SAT 08:00 - 08:45

2. SAT 08:50 - 09:35

3. SAT 09:40 - 10:25

4. SAT 10:45 - 11:30

5. SAT 11:35 - 12:20

6. SAT 12:25 - 13:10

7. SAT 13:15 - 14:00

POPODNEVNA SMJENA

0. SAT 13:15 - 14:00

1. SAT 14:00 - 14:45

2. SAT 14:45 - 15:30

3. SAT 15:50 - 16:35

4. SAT 16:35 - 17:20

5. SAT 17:20 - 18:05


Upisi - Usmjeravanje

Office 365 alati
preskoči na navigaciju